perjantai 29. syyskuuta 2017

Alun tunnelmia ja tuntemuksia

Nyt kun plussauutisesta on kulunut pari viikkoa, pystyn ehkä hiukan jäsentelemään ajatuksia paremmin. Plussa tuli isona yllätyksenä, koska edelliset menkat oli aloitettu lääkkeillä kp50, koska niitä ei alkanut kuulumaan luonnollisesti. En siis ollut testiä tehdessä edes himpun verran varautunut siihen, että sieltä plussa tulisi. Myöskään klassisia raskausoireita ei ollut ollenkaan. Yllätys ja hämmästys oli siis melkoinen!

Olen päässyt melko vähillä oireilla tähän asti. Tokikin raskaus on vasta niin alussa, että eiköhän tämä vielä tästä muutu. Tällä hetkellä on oikeastaan kaksi oiretta, joista osaisin ilman plussaakin jo epäillä olevani raskaana. Alavatsa juilii ja kipuilee päivittäin melko paljon. Ei koko ajan, mutta useasti päivässä. Se tuntuu myös erilaiselta kuin menkkakivut. Vähän siltä kuin joku puristaisi kohtua kasaan ja sitten taas vetäisi erilleen. Toinen mikä on erikoista ja uutta on vatsalihasten (?) kivut. Tuntuu siltä kuin olisin tehnyt kaksisataa vatsista aamuin illoin ja jättänyt venyttelemättä. Näitä tunteita on koko vatsan alueella, myös ylä- ja sivulihasten osalta. Olisi jännä kuulla onko muilla ollut tällaista.

Olen melko suurena kysymysmerkkinä kuinka raskauteni kesto lasketaan. Siis tiedän toki, että yleisesti edellisten kuukautisten ekasta päivästä, juu. Mutta koska mulla normikierto oli kaikkea 28-50 päivän väliltä, niin vaikuttaako se asiaan? Tosin, tässä raskautumiskerrossa tiedän 100% varmasti, että hedelmöittyminen on lähtenyt käyntiin joko kp19 tai kp20, koska ne oli olosuhteiden pakosta ainoat päivät kuin peitto heilui. No, tämän pitkän tarinoinnin jälkeen, jos lasketaan perinteisen kaavan mukaan, tänään olisi saldo 6+3.

Meillä on ensimmäinen ultra 9.10. jolloin nähdään mikä tilanne vatsassa on ja lyökö jo pieni sydän. Mitä enemmän mietin, että joku menee pieleen, sitä varmempi olen, että niin on. Yritän siis tuudittautua siihen hauraaseen tunteeseen, joka minulla on (ainakin ajottain) ollut, että tästä koko hommasta on hyvä fiilis. Tämä menee hyvin. Mutta sitten taas ikuinen pessimisti minussa ja piru olkapäällä muistuttelee olostaan. Huoh. Pientä skitsoilua eilen oli ilmassa ja oli pakko käydä hakemassa yksi Clearblue - kyllähän se "raskaana 3+" sieltä ruutuun pamahti.

Joka päivä ollaan hetken lähempänä Sinua. Voi, kunpa kaikki menisi hyvin. 

4 kommenttia:

 1. Mulla kans oli alussa tota kuvailemaasi vatsalihaskipua, se oli jännän tuntuista!
  :D
  Paljon onnea raskauteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, koska googlaillessa ei tätä oiretta löytynyt hirveästi. Eli siis kuuluu normi alkuun! Kiitos ja tsemppiä teillekin sinne :)

   Poista
 2. Samoin minulla, jokainen oieni ojennus tuntui vatsalihaksissa. Se sai minutkin epäilemään, että jotain on meneillään 😊 mutta eikö oo outoa, miten se voi noin aikaisin jo tuntua lihaksissa! Ihmeellinen on naisen kroppa 😀

  VastaaPoista
 3. <3 ultrauutisia täällä odotellaan <3

  Kaikki on hyvin masussa pienellä, taatusti <3 Hän on päivä päivältä lähempänä syliäsi <3

  VastaaPoista