maanantai 5. joulukuuta 2016

Kun pillerit jäivät

Ensimmäinen konkreettinen askel kohti ajatusta raskautumisesta oli minun kohdalla pillereiden poisjättö. Noita kamalia hormonikapsuleita ehdin popsimaan viidentoista vuoden ajan. Viidentoista! Siis puolet elämästäni. Se kuulostaa ihan hullulta ja sitä se toden teolla onkin.

Pillereiden poisjättö ei ollut ihan yksimielinen päätös. Tunnen kuitenkin kroppani ja olin ehdottoman varma (ja olen edelleen entästä vakuuttuneempi) siitä, että kaiken tämän hormooniboostauksen jälkeen kehoni tarvitsee aikaa palautuakseen normaalitilaansa. Parin viimeisen kuukauden ajan kroppa  alkoi myös "oireilla" kummasti ja myös kuukautiset jäivät pois tai olivat erityisen niukat. Ajattelen, että tämä oli myös luontoäidin tapa kertoa; aika on kypsä.

Tyhjennysvuotoa ei siis tullut. Ensimmäiset luonnolliset kuukautiset tulivat kuitenkin noin kolmenkymmenen päivän kuluttua ja silloin voittajafiilis oli ylimmillän - kehoni toimii ilman pillereitä! Toiset kuukautiset prikuulleen kahdenkymmenen kahdeksan päivän päästä - voiko niin hyvin ollakaan?! Nyt, kolmannen kierron kohdalla, kierto oli 34 päivää. Sanoisin tätä kuitenkin huippusuositukseksi viidentoista vuoden pillerien käytön  jälkeen! Tätä kun jatketaan niin ollaan huhtikuussa suurinpiirtein selvillä milloin se ovulaatiokin saattisi olla maisemissa.

Kuinka pillereiden jättö on vaikuttanut muuten fyysisesti? Ensimmäisenä huomaan ihon ja erityisesti kasvojen ihon kunnon. Voi sitä näppylöiden määrää! Olen aina ollut hyväihoinen satunnaista kuivuutta lukuunottamatta. Nyt otsa on kuin yläasteikäisellä ja finniä pukkaa harva se viikko. Ennen kuin finnit oli laskettavissa vuositasolla yhden käden sormilla.

Toinen huomattva muutos on kuukautiskivut. Pillereiden aikana, eli siis koko nuoruus- ja aikuisikäni, olen päässyt luvattoman helpolla kuukautiskipujen kanssa. Pientä vihlontaa kerran kaksi ennen vuodon alkua ja that's it. Mutta nyt - huhheijaa! Kipu alkaa hyvissä ajoin ennen vuotoa ja kipu on vihlontaa ja puukon kääntöä kohdussa ja alavatsassa  muistuttava tunne. En ole ikinä eläissäni joutunut ottamaan särkylääkettä kuukautisten takia mutta nyt kyllä niitäkin menee. Vuoto on myös äärettömän paljon runsaampaa kuin ennen. Tampoonit on vahtunut normal-sarjasta maxiin ja niitäkin saa vaihdella parin tunnin välein ettei tule vahinkoja. Ikinä en ole yöllä tarvinnut pikkuhuosunsuojaa kummempaa ja nyt ei riitä edes imukykyisimmät yösuojat. Eli kyllä, kehoni toimii!

Kaiken kaikkiaan, vaikka muutokset ovat olleet enimmäkseen negatiivisia ja jopa epämiellyttäviä, en voi valittaa - olemme taas askeleen kohti lähempänä Sinua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti