perjantai 16. joulukuuta 2016

Mietteitä joulusta ja tulevasta

Kuten varmaan aika monelle meistä, joulu on juhlapyhistä mieleisin. Ulkosuomalaisena jouluun liittyy paljon kuitenkin kaipuuta - oli Suomessa tai ei. Jos en ole, kaipaan perheen luo ja niihin harvoihin hetkiin kun itse asiassa koko porukka on koolla. Jos taas olen Suomessa, siihen liittyy jonkinlainen haikeus siitä mitä menettää kun asuu kaukana. Oikeastaan vasta veljieni saatua lapsia olemme löytänyeet uudenlaisen yhteyden sisarustasolla ja olemme päässeet tutustumaan toisiimme paremmin. Ehdottomasti voin sanoa, että heidän lapset ovat lähentäneet meitä perheenä. 

Miksi sitten koen että tämä joulu tulee olemaan erilainen kuin ennen? Toivon hartaasti sydämeni pohjasta, että tämä on viimeinen jouluni ilman omia lapsia. Vaikka meillä kävisi maailman paras tuuri niin vauvahan ei ensi vuoden puolella syntyisi joka tapauksessa, koska vasta huhtikuussa alamme tosissaan yrittämään, mutta toivon että ensi jouluna saan jo kantaa pikkuista vatsassani. Oi, kylmät väreet menee pelkästä ajatuksesta. 

Nyt kun raskautumisyrityksen aloittamiselle on lyöty deadline, niin löydän itseni ajattelemasta vauvaa useamman kerran päivässä. Okei, "useamman kerran päivässä" on kyllä melko lievästi ilmaistu - koko ajan kuulostaa enemmän oikealta. Malttamaton haluaisi jo juosta asioissa pidemmälle kun järki sanoo. Miksei muka jo voisi ostaa muutamia pieniä potkuhousuja jos ne on kerran niiiiiin hyvässä alennuksessa? Elefanttikuvioisia vaippapussukoitakaan tuskin saa enää sitten kun olen oikeasti raskaana. Minä olen se, joka yrittää huomaamattomasti tiirailla lastentarvikeliikkeeseen - myyjien virneet kertovat kaiken... hei, ainahan sitä haaveilla saa! 

Olen nyt kolmena päivänä tikuttanut ovista. Ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, joten olen aikalailla kysymysmerkkinä tulosten kanssa. Haaleaa viivaa näyttää jo kolmatta päivää (kp 11-13), mielenkiinnolla jään odottamaan koska vahvistuvat. Kierron pituushan on ollut 28-34 päivää, joten seuraavien kuukautistenkin ajankohta jäänee silkaksi mysteeriksi. Kunhan vaan ylipäätään tulisivat! Noh, tämä kierto olkoon totaalinen opettelukierto - liman ja lämpöjen tarkkailusta puhumattakaan!

Rauhallista viikonloppua kaikille - tehkää juttuja joista tulee hyvä meli. Itse aion kölliä sohvalla jouluvalojen loisteessa kera ihanan lämpimän koiran ja lasin kaakaota <3 

5 kommenttia:

  1. Voi että aika kun menee niin siivillä, ettet huomaakaan kun on jo huhtikuu ja pääsette tositoimiin! Ei sitä tiedä kuinka äkkiä pääsette sitten elefanttipussukan ostoon ;) Ovistestailusta sen verran että itse aluksi testailin aikalailla läpi kierron. Näin ei ainakaan hukannut ovista. Itselläni ovis plussa tuli yleensä kp 14 eli ovis oli kp15, kierto oli sellaista 26-29. Eli kiertoon nähden ovis oli aina aika myöhään ja luteaalikin jäi kovin lyhyeksi. Tiedä sitten vaikeuttiko raskautumistani :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, nämä viikot menee niiin nopeaa! Ehkä sen pussukankin ostan ihan vähän etuajassa ;) Tänään viiva tikussa oli mielestäni selkeesti tummempi, eiköhän tässä parin päivän sisällä saada se The Viiva.

      Poista
  2. Toedätkö, toivon salaa mielessäni, että mikäli nyt saisimme mieheni kanssa lapsia, toisi tällainen ihana tapahtuma jollain tavalla oerhettäni enemmän yhteen. Saattaa jäädä toiveajatteluksi, mutta ihanaa, että teidän perheessä niin on käynyt ❤ Toivottavasti tikuttelu onnistuu sulla nyt ekassa kierrossa paremmin ku mulla 😀 oltiin miehen kanssa aivan kauhuissaan kun ei saatu oikeen tarkasti selville, että millonkohan se ovia nyt on ollu vai onko se vielä tulossa... Että alkaa jo puhti loppua 😀 Onnenpotkuja täältä, kyllä se sieltä tulee ku haaleita viivoja jo näkyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveesti kirjotusvirheitä, mutta toivottavasti asia kävi ilmi silti 😆

      Poista
    2. Ihan ehdottomasti näin käynyt meidän kohdalla! Sisarusten lapset on ihan hirveän tärkeitä. Liekö syynä myös se ettei omia vielä ole... Oonkin leikilläni sanonut että ne on myös vähän mun lapsia :) Mä en vielä vuosi sitten edes tiennyt että ovistikkuja on olemassa joten joo, melkosta opetteluahan tää on ;)

      Poista