keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Ovulaatioralli alkakoon!

Meikäläisen ovulaatiobongauksen ensimmäinen osa alkaa olla ajankohtainen. Minähän olen ihan noviisi näissä hommissa ja muita blogeja lukiessani olen ihan ulkona kaikista termeistä, numeroista, limoista ja johtopäätöksistä.

En ole koskaan kiinnittänyt sen enempää huomiota ovulaatioon tai sen oireisiin. En tiedä miltä ovulaatio tuntuu kehossani, en tiedä miten se eroaa normaalista tilasta. Lohduttaudun ajatuksella, että jokainen meistä on kai ollut samassa tilanteessa taipaleensa alussa... onhan?

Koska en tunne kroppani ovulaatiomerkkejä yhtään, ainoa asia mistä tiedän että sen pitäisi olla tulossa on että puhelinsovellukseni niin kertoo. Hah, hyvä alku sekin! Gyne suositteli alkaa bongailemaan jo nyt ovista vaikka meillä ei yritys vielä olekaan alkanut, koska se hemmetin PCO-epäilys saattaa sekoittaa kaikkea. Kävin siis kiltisti ostamassa pakkauksen ovulaatiotikkuja ja huomenna aion alkaa pissadippailemaan niitä. Itse ovulaatiopäivän pitäisi olla itse asiassa viikon päästä, keskiviikkona 21.12, mutta ihan mielenkiinnosta seuraan mitä tikut kertovat. Lämpöjä haluan myös alkaa seurailemaan, mutta nyt on flunssan kera pientä lämpöä päällä, joten se voi olla vähän yhtä tyhjän kanssa.

Mielenkiintoista, joka tapauksessa! Kyllähän tämä melkoista rakettitiedettä on tämä lisääntyminen. Vai onko? Olemmeko me vain tehneet siitä sellaista? Ei tainneet meidän isovanhemmat bongailla ovispäiviä puoli vuosisataa sitten...

Kuva

6 kommenttia:

  1. Heh, näin sieluni silmin mummoni pitelemässä ovistikkua käsissään! NOT :D Minä aina viivan alettua vahvistumaan dippailin sitten useammankin päivässä, ettei ainakaan ohi menisi. Kuitenkin netistä saa liuskatestejä superhalvalla niin raaskii niitä kastella :) Minulla toimivat hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen teinkin jo ekan testin - ja hittolainen, sehän oli jo sellanen puoli selkeä viiva, kiertopäivänä 11. Menikö ovulaatio jo vai onko se vielä tuloillaan, se on vähän epäselvää... Jännää tämä tikuttaminen! :D

      Poista
  2. Tikuttaminen ON jännäää! Ainakin minulle ja ainakin näin alussa :D Mutta vitsit se on palkitsevaa, kun se viiva alkaa näkyä.. :) Kyllä minäkin oon alkanut miettiä, että MITEN joku tässä maailmassa voi tulla vahingossa raskaaksi!? Uskomatonta.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännitystä tylsään elämään... ovulaatiotikuilla! ;) Ja joo, oon ehdottomasti samaa mieltä että kukaan-ei-koskaan voi tulla VAHINGOSSA raskaaksi! Siinä kyllä täytyy olla jo universumin kaikki raskautumista puoltavat tekijät kohdillaan. Not gonna happen!

      Poista
  3. Hormonaalista ehkäisyä käyttäessähän et edes ole ovuloinut ja sen lopettamisen jälkeen kehon oman hormonitoiminnan käynnistymisessä/tasaantumisessa voi mennä hetki aikaa, joten ei hätää jos ei vielä ole tunnistanut mitään ovulaation merkkejä.

    Itse olin hormonikauden jälkeen luomuhormoneilla 2,5v, sitten taas noin 2v hormonaalisella ehkäisyllä ja nyt 5kk luomuna. Ekalla pätkällä pillerit lopettaessa tuli kaikki maailman miljoonat oireet ja kuvittelin jo olevani raskaanakin mutta ei. Myöhemmin tunnistin suurin piirtein ovulaatioajan lisääntyneistä seksihaluista ja valkovuodosta, sekä joinain kuukausina olin tuntevinani nippaisuja alavatsalla toispuoleisesti (saattaa tuntea munasolun irtoamisen). Ovista en ole ikinä tikutellut tosin.
    Nyt 5kk aikana tuota viimeisintä oiretta ei ole ollut oikeastaan lainkaan ja lopettaminenkin sujui vähemmin oirein. Näppylänaama ja kuukautiskivut on kyllä taas toivoteltu takaisin.

    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tämä melkosta oireiden kyttäystä on! Nyt yrittää joka ikisen vihlaisun ja kivun laittaa ylös jos näistä pidemmällä ajalla voisi sitten jotakn päätellä. Ennen tosiaan en oo ikinä kiinnittänyt mitään huomiota mihinkään joten tää on ihan uutta kaikki. Onko teillä nyt toiveissa raskautua? Kiinnostavaa kuulla kuinka muiden matka etenee, kerro toki kuulumisia jatkossakin :)

      Poista