lauantai 31. joulukuuta 2016

Tervetuloa 2017!

Meillä kun projektin totaaliseen alkuun on vielä pari kuukautta aikaa, tein lyhyen listan niistä asioista joita haluan tehdä tai saavuttaa ennen kun toivottavasti raskaudun. Toimikoon tämä myös to do -listana uudelle vuodelle.

- Rahansäästö ja talouden saaminen balanssiin. Nyt kaikki Suomen valtion tuista kiukkuilevat silmät auki! Meikäläisen palkallinen äitiysloma tulee olemaan k-o-l-m-e kuukautta, lisäksi toisen samanpituisen pätkän voi ottaa lain mukaan palkattomana. Eli yhteensä kuusi kuukautta. Lapsilisiä ei tunneta, saati sitten mitään kotihoidontukia. Olen (ainakin tässä vaiheessa) ehdottomasti sitä mieltä, että haluan olla kotona pidempään kuin puoli vuotta, toivottavasti työnantaja sen myös ymmärtää. Kodin talousasiat on siis todellakin oltava kunnossa kun pikkuinen maailmaan syntyy.

- Matkustelu siinä määrin kun mahdollista. Huhtikuussa meillä onkin Amerikan matka tiedossa ja sitä innolla odotan. Tottakai haluan pitää myös kiinni siitä, että käyn vähintään kerran vuodessa Suomessa. Olemme molemmat kovia matkustelemaan ja tämä onkin yksi asia joka tulee muuttumaan jos meille lapsia suodaan. Ainakin alkuvaiheissa voi olla helpompi pysytellä ihan vain kotosalla. Näen jo kuitenkin sieluni silmin itseni vauvaikäisen kanssa lentokoneessa, joten sitä varmasti kyllä myös tulee tapahtumaan useamman kerran.

- Uudenvuoden aikaan on hyvä vetää esiin näitä laihdutusvalttikortteja, mutta se on ihan taivaan tosi, että haluan tehdä töitä jotta kehoni ja sitä kautta myös mieleni olisi valmis raskaudelle. Ylipainoa löytyy pikkuisen yli lievän ylipainon rajan ja haluan tehdä sotasuunnitelman kuinka pääsen normaalipainon puolelle. Hormonitasapainon kanssa asiat on vähän niin ja näin, niihinkin toivoisin muutosta.

- Koti valmiiksi. Muutimme nykyiseen asuntoomme reilu puoli vuotta sitten ja se ei ole vieläkään ihan täysin siinä kunnossa kun sen toivoisin olevan. Sisustusta ja kodikkuuden lisäystä siis tulevat kuukaudet tulevat pitämään sisällään.

- Laatuaikaa puolison kanssa. Tätä ei kai koskaan voi olla liikaa? Mies tekee pitkää päivää ja toivoisin että saisimme enemmän aikaa yhdessä. Meikäläisestäkin on viime aikoina kuoriutunut kunnon kotikissa, joten ihan leppoista kotonaoloa toivon. Ehkä päätämme heti vuoden alusta viikottaisen illan, jolloin katsomme sohvan nurkassa vain elokuvaa?

Tottapuhuen, jos nyt saisin taikanappulasta kääntää niin jättäisin kevyin mielin kaiken edellämainitun jos saisin varmuuden että raskautuminen tulee olemaan helppoa ja raskaus kantaa loppuun asti. Sitä minä kaikista eniten toivon.

Toivotan kaikille mitä parhainta uutta vuotta! Olkoon se meille täynnä onnistumisia ja enemmän ilon kuin surun kyyneleitä <3

1 kommentti:

  1. Toivottavasti uusivuosi sujui hienosti lapin kauneudesta nautiskellen! ❤ mahtavat puitteet uuden, mahtavan vuoden tervetulleeksi toivottamiseen 😊

    VastaaPoista