keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Ulkopuolinen paine

Jokainen tuore aviopari on melko varmasti törmännyt kysymykseen: "no millonkas teille tulee vauva?" tai tokaisuun "no kyllä teilläkin pian vauva on". No entäs jos ei olekaan?

Nainen ikään kuin menettää itseisarvonsa avioitumisen jälkeen ja hänestä tulee kysymyksille ja kommenteille altis pelikenttä, jonka perheenlisääntymisestä voi puhua vapaasti ja sen kummempia ajattelematta. Se tunne, kun vatsaasi katsotaan ennen kuin sanotaan päivää, on melko epämiellyttävä. Jos sinulla vielä on ollut ikäsi hankaluuksia painonhallinnan kanssa ja et ole sinut vartalosi kanssa, niin päivittäinen "ootko sä raskaana?" -keskustelu (hyvin monologinen sellainen) on pidemmän päälle hyvin raskasta. Syö naista.


Kuva täältä

Tilanne jossa pariskunta on jo vuosia yrittänyt saada pientä kääröä syliin, mutta luonto on tavalla tai toisella päättänyt että niin ei ole käynytkään, niin vihjailevat kommentit satuttavat erittäin paljon. En voi kun nöyränä lähettää kaiken myötätuntoni niille, jotka päivittäin kuulevat vihjailevia kommentteja vatsan seutuun liittyen.

Kun sain lyhyen ajan sisällä paljon vatsanseutukommentteja, niin ensimmäinen reaktioni oli jonkinlainen mumina "no-eeei-nyt-vielä". Kun tätä kesti aikansa, aloin väsymään ja vastaukseni muuttuvat agressiivisemmaksi. Nyt olen jotenkin päässyt sujuiksi asian kanssa (vai olenko?) ja vastaus on joko naurahtaen "läskiä se vain on" tai pienen hymyn kera "toivottavasti pian".

Koska tähän ei kai voi olla oikeaa vastausta, niin kuulisin mielläni kuinka muut ovat sivunneet tämäntyyliset kommentit. Otatteko joka ikisen huomautuksen raskaasti vai meneekö jo toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos?

4 kommenttia:

  1. Mun vakiovastaukset on ollut jotain tyyliin "vielä ehtii" tai "sitten joskus" :D Nyt ei oo vähään aikaa taas tullut kommentointeja, mutta eiköhän taas jouluna niitäkin tule sukulaisilta ja tutuilta -_- Kyllä ne alkaa pikkuhiljaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta kyllähän se aina vähän riipasee, kun ei pääse sanomaan, että "ens kesänä, jos kaikki menee hyvin" tjms :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, enpä tullut ajatelleeksi joulun aikaa! Siinäpä loistava tilaisuus sukulaisilta udella... Argh!

      Poista
  2. Häiden jälkeen todella aloin laskemaan näitä kyselyitä, lopetin laskemisen kun pääsin 27 asti. Töissä tutut ja tuntemattomammatkin ottivat oikeen asiakseen arvuutella lisääntymissuunnitelmistamme. Kaikkein pahin oli kuitenkin keväällä muuton aikaan: Kannoin laatikoita ulos asunnostamme, kun törmäsin naapuriin, joka kyseli muutosta. Iloisena kerroin, että ostimme juuri talon. SAMAN TIEN tämä naapuri alkoi hävyttömästi ja peittelwmättä mittailemaan mahanseutuani ja lopulta totesi, että niin, sinähän taidat olla raskaana. Ihan kuin minulla olisi selkeästi näkyvä raskausmaha!? Ihan kamalaa, totesin että en ole, mutta tilanne tuntui silti jatkuvan loputtomiin, kun naapuri jäi miettimään että onko vika hänen näössä vai siinä, että minulla on niin väljät vaatteet päällä. Voi taivas! 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli just tänään työpaikalla jouluateria ja jep, kyllähän sieltä kaksi kysyjää ja vatsankatsojaa löytyi... Voi kuinka rasittavaa!

      Poista